Cora Imobiliare: Agentia Imobiliara Numarul 1 in Judetul Dambovita
Suna acum la 0723 138 757 8am - 8pm Sau foloseste formularul de contact
Prima pagina Dictionar imobiliar

Dictionar imobiliar

In aceasta sectiune va prezentam termeni folositi frecvent in domeniul imobiliar.

Dictionar Imobiliar

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Litera: P

 1. P.U.D.-ul sau P.U.Z.-ul

  Sunt solicitate:
  - daca amplasamentul in cauza nu intra in zona de cuprindere a unui PUD sau PUZ deja aprobat;
  - daca regulamentul de … vezi definitie.

 2. Parcela

  Suprafata de teren situatã într-o unitate administrativ-teritorialã pe un amplasament bine stabilit , având o singurã categorie de folosintã si apar… vezi definitie.

 3. Parti

  Persoanele care participa la incheierea actului juridic, personal sau prin reprezentanti si in privinta carora se produc efectele actului juridic.

 4. Partida cadastrala

  Suma corpurilor de proprietate care apartin aceluiasi proprietar în cuprinsul unei unitãti administrativ-teritoriale (comunã, oras sau municipiu).

 5. Plan cadastral de ansamblu

  Produs derivat obtinut prin generalizarea conþinutului planului cadastral de bazã. Se întocmeste, de regulã, pentru o unitate adm… vezi definitie.

 6. Plan cadastral de baza

  Plan tematic întocmit pentru nevoile cadastrului general, pe care sunt redate detaliat, pozitia si numerele cadastrale ale corpurilor de proprietate si parcelelor, categoriile de folosintã a terenurilor si constructiile permanente.

 7. Plan topografic

  Reprezentare conventionalã, în plan, analogicã sau digitalã, a unei suprafete de teren, într-o proiectie cartograficã si într-un sistem de r… vezi definitie.

 8. Planul Urbanistic de Detaliu (P.U.D.)

  Reprezinta de fapt documentatia aferenta Planului Urbanistic General (PUG-ul) si Planului Urbanistic Zonal (PUZ-ul), expl… vezi definitie.

 9. Planul Urbanistic General ( P.U.G.)

  Planul Urbanistic General ( P.U.G.) – este un proiect care face parte din programul de amenajare a teritoriului si de dezvol… vezi definitie.

 10. Planul Urbanistic Zonal (P.U.Z.)

  Este un proiect care are caracter de reglementare specifica detaliata a dezvoltarii urbanistice a unei zone din localitate (ac… vezi definitie.

 11. Poprire

  Modalitate a executarii silite constand in indisponibilizarea sumelor de bani, titlurilor de valoare sau a altor bunuri mobile, incorporale, urmarib… vezi definitie.

 12. Posesor

  Persoana fizica sau juridica care detine numai posesiunea si folosinta din dezmembramintele dreptului de proprietate.

 13. Probe

  Sunt mijloace de convingere prin care se stabileste existenta unor acte sau fapte juridice si, automat, a unor drepturi si obligatii ce rezulta din acestea.

 14. Procentul de Ocupare al Terenului (P.O.T.)

  Exprima raportul dintre Suprafata Construita la Sol (SC) si Suprafata Terenului considerat (S) inmultit cu 100 (ex. … vezi definitie.

 15. Promisiune de contract

  Conventia prin care una din parti sau ambele parti se obliga sa incheie in viitor un anumit contract al carui continut esential este determinat in prezent.

 16. Promisiune de vanzare

  Se deosebeste de contractul de vanzare-cumparare, in primul rand prin natura obligatiei la care ii da nastere :adica obligatie de a face si nu obligatie de a da, (respectiv de a transfera proprietatea asa cum se intampla in cazul contractului).

 17. Proprietar

  Persoana fizica sau juridica titulara în exclusivitate sau în indiviziune a dreptului real asupra corpului de proprietate supus înscrierii.

 18. Publicitate imobiliara

  Sistem de înscriere în documente publice a corpurilor de proprietate împreuna cu drepturile imobiliare pe care le au proprietarii si posesorii asupra lor. Publicitatea imobiliara se realizeaza prin cartea funciara

 19. Punctul geodezic

  Elementul din reteaua geodezicã materializat în teren, pozitionat prin coordonate în sistemele de referintã oficiale, inventariat dupã numãr/denumire si cu fisã de descriere.

Cunosti valoarea imobilului tau? Suna acum la 0723 138 757 si afla pretul imobilului tau

Logo_big

Vezi_oferta

Cautam colaboratori pentru agenție imobiliara!

» Program flexibil

» Comision atractiv

» Necesar mijloc auto

» Cunoștințe minime pe calculator

» Fără experiența în domeniu

» Posibilitatea de a-ți crea relații de calitate cu oameni de success

Ce o să faci în calitate de consultant imobiliar?

» O să identifici și o să evaluezi imobile pentru listare

» O să intermediezi proprietăți pentru vânzare

» O să mergi la vizite și întâlniri cu potențialii clienți

Contact: 0723.138.757